ARTIKUJ

Artikujt mbi ndotjen dhe ndryshimin e klimes shërbejnë si një burim i rëndësishëm informacioni për këdo që dëshiron të kuptojë seriozitetin e situatës që përballemi sot. Ata theksojnë si problemet, ashtu edhe zgjidhjet potenciale duke nxitur parimet e ekonomisë dhe dizajnit cirkular për të zvogëluar dhe ri-përdorur mbetjet. Artikujt janë pjesë e Programit të Ndryshimit të Sistemit të DYVÓ, i cili promovon një të ardhme të qëndrueshme përmes ndryshimeve në nivel sistemi dhe praktikave të ekonomisë cirkulare.
NDRYSHIM SISTEMI JO NDRYSHIM KLIMATIK // TRANSFORMIM // RIGJENERIM // TRANSMUTACION // INOVACION // QËNDRUESHMËRI // NDIKIM // QARKORE // BASHKËPUNIM // KONTRIBUIM // ARDHMËRIA //
 1. WHAT IS LINEAR ECONOMY?

  ÇKA ËSHTË EKONOMIA LINEARE?

       Jeta të cilën po e jetojmë të gjithë, në epokën e teknologjisë, komunikimit, të dhënave të shpejta dhe zhvillimit të proceseve të reja, po na ...
 2. CIRCULAR ECONOMY

  CIRCULAR ECONOMY

    The uniformity of the linear economy and its "take, make, waste" philosophy which was very successful in bringing economic development through th...
 3. WHAT IS CRADLE-TO-CRADLE?

  WHAT IS CRADLE-TO-CRADLE?

  One of the philosophies of circular economy is the concept of "Cradle-to-cradle" which is a revolutionary approach to the design of products and su...
 1. MIKROPLASTIKA: Si ndikon në shëndetin tonë?

  Në ditët e sotme, siç e dijmë mikroplastikat janë kudo. Nga uji që pimë tek ushqimi që hamë dhe ajri...
 2. MIKROPLASTIKA: SI U ZBULUA? CILAT JANË LLOJET?

  Mikroplastikat, siç thotë edhe emri i tyre, janë partikula të vogla plastike, më të vogla se 5 mm në diamet&eu...
 3. A kontribuon ndotja plastike në ndryshimet klimatike?

  Ndryshimet klimatike janë ndryshime afatgjata të strukturës së motit të cilat e definojnë klimën e tokës n&...