FAQ

“Upcycling” është procesi i transformimit të materialeve të mbetura ose produkteve të tjera ekzistuese në materiale të reja ose produkte me cilësi më të mirë ose për vlera më të mira mjedisore. Upcycling është gjithashtu i njohur gjerësisht si "Ripërdorimi Kreativ" i materialeve ose produkteve aktuale. Planeti ynë sot nuk ka burime natyrore, kështu që është një ndihmë e madhe për mjedisin kur ne mund të rivlerësojmë dhe krijojmë artikuj të rinj duke përdorur ato ekzistuese. Kur riciklojmë burimet ekzistuese, kjo do të thotë se nuk kemi nevojë të përdorim lëndë të para të reja në proceset tona të prodhimit. Kjo qasje sjell përfitime të mëdha mjedisore, përveç minimizimit të vëllimit të materialeve të hedhura që dërgohen në landfille çdo vit, na jep mundësinë të kursejmë burimet natyrore dhe financiare, energjinë dhe të reduktojmë emetimin e CO2 në natyrë.

Ne po përdorim materiale që janë të vështira për t'u shpërbërë në natyrë ose që janë madje të pamundura për t'u ricikluar. Në varësi të mënyrës se si përdoren materiale të caktuara për punim, ka sasi të mëdha mbetjesh që shkaktojnë ndotje të menjëhershme në natyrë. Sfida në këtë pikë është: si t'i rivlerësojmë këto mbetje në mënyrë që t'i bëjmë ato pjesët më të mira të jetës sonë të përditshme duke parandaluar ndotjen dhe mbrojtjen e natyrës? Për të shfaqur idenë e "djepit në djep" ose çrrënjosjes së idesë së mbeturinave, qasja e dizajnit Upcycling na mundëson të tejkalojmë sfidën ndërkohë që ne hartojmë dhe eksplorojmë mënyra të reja shprehjeje.

Ne kryesisht mbledhim mbetje materiale nga punishte të ndryshme lokale të plastikës që kanë ndërgjegjësim për përgjegjësitë e përbashkëta dhe mbrojtjen e natyrës, në vend që të hedhim mbetjet ku do të shkaktojnë ndotje.

Plastika akrilike mund të jetë një alternativë e shkëlqyeshme për xhamin, por ndryshe nga qelqi është rezistente ndaj thyerjes, fleksibël dhe e fortë. Ajo klasifikohet si #7 në kategorinë e klasifikimit të plastikës nga SPI (Shoqëria e Industrisë së Plastikës). Kjo lloj plastike është një nga materialet e përdorura gjerësisht sot, duhen vite që ajo të shpërbëhet dhe ndonjëherë është e pamundur të riciklohet. Në varësi të mënyrës në të cilën përpunohen produktet plastike akrilike, ka sasi të mëdha mbetjesh që po shkaktojnë ndotje serioze mjedisore.

Si çdo kategori tjetër plastike normale që na rrethon në jetën tonë të përditshme (takëm, shishe etj) e njëjta gjë vlen edhe për plastikën akrilike. Megjithatë, nëse hidhet në vende të pahijshme do të shkaktojë ndotje të mjedisit, gjë që do të jetë e keqe për shëndetin tonë.

Produktet tona janë punuar me kujdes për të nxjerrë në pah atributet më të mira të materialeve me të cilat punojmë. Ne kemi procese të përziera për prodhimin e produkteve tona, ato kombinojnë makineritë manuale të cilësisë së mirë dhe aftësitë e lëmuara të artizanatit.

Po. Ne kemi ide të ndryshme për koleksione sezonale dhe po punojmë pa pushim për të. Produktet tona në mënyrë që të definohen kërkojnë të punojnë me atë që kemi. Është një sfidë interesante me të cilën përballemi: gjetja gjithmonë e pjesëve, formave, dimensioneve dhe ngjyrave të ndryshme të pleksi për dizajnet tona.

Ne kemi filluar me bizhuteritë tona, megjithatë qëndroni të dëgjueshëm sepse së shpejti do të prezantojmë edhe produkte të tjera interesante.

Ende jo! Ne kemi një punëtori komode në Parkun e Qytetit në Prishtinë. Kryesisht dyqani ynë është i bazuar në internet i ndjekur me dyqane të papritura Party – Pop Up që do të bëjmë në turne kudo përreth. Vazhdoni të na ndiqni dhe ne do t'ju njoftojmë paraprakisht se ku do të jemi.

// PËR NJË TË ARDHME KU PLASTIKA NUK SHPËRDOROHET // PËR NJË TË ARDHME KU PLASTIKA NUK SHPËRDOROHET // PËR NJË TË ARDHME KU PLASTIKA NUK SHPËRDOROHET // PËR NJË TË ARDHME KU PLASTIKA NUK SHPËRDOROHET // PËR NJË TË ARDHME KU PLASTIKA NUK SHPËRDOROHET // PËR NJË TË ARDHME KU PLASTIKA NUK SHPËRDOROHET // PËR NJË TË ARDHME KU PLASTIKA NUK SHPËRDOROHET //

Together, these changes can advance real solutions to the plastic crisis and the climate chaos it fuels.